De zomer viskaravaan een groot succes

Zondag 25 juli was het dan eindelijk zover , de zomer viskaravaan van Sportvisserij Nederland deed Zutphen aan. Samen met H.S.V. Ons Belang Zutphen werd er deze dag een mooi hengelsport spektakel voor de jeugd t/m 14 jaar  neergezet.

Deze dag stond in het teken om de jeugd kennis te laten maken met de hengelsport en te leren vissen en omgaan met de natuur. Er hadden zich 46 kinderen ingeschreven maar uiteindelijk waren er meer dan 60. Deze kinderen werden deze dag begeleid door vrijwilligers van Sportvisserij Nederland en vrijwilligers van H.S.V. Ons belang.

Deze dag konden de kinderen leren om een tuigje te maken – het onthaken van de vis –  gericht leren werpen met de werphengel – het leren drillen van een grote vis met de dril simulator – het leren werpen met de vlieghengel en natuurlijk werd er door iedereen ook nog gevist.

Door Sportvisserij Nederland werd voor elk kind een hengel met tuigje beschikbaar gesteld die de kinderen ook mochten houden als ze naar huis gingen. Ook voer en maden werden door de organisatie beschikbaar gesteld zodat iedereen goed aan het water verscheen. Onder leiding van de vrijwilligers werd er geprobeerd een mooi aantal vissen te vangen maar dit werd een moeilijk verhaal. Toch werden er een dertigtal vissen gevangen met als bonus een mooie zeelt van meer dan vijftig centimeter

Aan het einde van deze mooie dag kregen alle kinderen nog een goodie bag met leuke spulletje en informatie. Het leukste voor ons als organisatie waren voor al de blije gezichten van alle kinderen die deel hebben genomen aan deze dag. Ook van de ouders kregen wij veel complimenten over dit mooie initiatief.

Ook in de toekomst willen wij met de jeugd afdeling van Ons belang meer leuke dingen gaan doen op vis gebied. Dit wordt gemeld via de website van HSV Ons Belang en diverse sociale media.

Onze dank gaat uit naar:
Sportvisserij Nederland.
H.S.V. Ons Belang Zutphen.
Alle Vrijwilligers.
Living hengelsport en More.

Jeroen kanon,
Jeugd coordinator H.S.V. Ons Belang Zutphen