Tweede Kamerverkiezingen 2023

In de aanloop naar deze verkiezingen heeft Sportvisserij Nederland de politieke partijen benaderd met een brief waarin zij de politiek uitdaagt om de hengelsport te omarmen. Met deze brief wil Sportvisserij Nederland een bijdrage leveren aan het opstellen van verkiezingsprogramma’s waarbij de sportvisserij de ruimte krijgt.

De partijprogramma’s zijn ondertussen bekend en op basis daarvan heeft Sportvisserij Nederland een overzicht van de belangrijkste programmapunten per partij samengevat op bijgaand Stemformulier.
Wij verzoeken u dit stemformulier te delen met uw leden via uw website en sociale mediakanalen om sportvissers op te roepen te gaan stemmen.

Het actuele overzicht van programmapunten vindt u eveneens op: https://www.sportvisserijnederland.nl/verkiezingen.

Naast het stemformulier is er ook een Infographic beschikbaar over Sportvissen, nu en in de toekomst, waarop de belangrijkste peilers van duurzaam sportvissen vermeld staan.
Daarnaast is voor verenigingen een pagina ingericht bij HSV-ondersteuning: https://www.sportvisserijnederland.nl/hsv-service/verkiezingen-tk23/ Daar vindt u beide documenten ook als download (PDF).

Disclaimer: Sportvisserij Nederland geeft geen stemadvies. De programmapunten zijn een vrije vertaling van teksten uit de partijprogramma’s. Bij het ter perse gaan hadden Nieuw Sociaal Contract, 50+ en DENK hun programma nog niet gepubliceerd. Blijf daarom ook via www.sportvisserijnederland.nl op de hoogte. Of scan de QR -code op het stemformulier.