Nieuws en mededelingen

Sophie Bakker kampioen

Zaterdag 4 juni werd het federatief kampioenschap dobbervissen junioren gevist van Sportvisserij Oost Nederland. Met drie vissers van HSV Ons belang ( Sophie bakker en Rick Sikking U15 en Brandon Kanon  U20) zijn we deze morgen vroeg afgereisd naar Tollen beek voor de wedstrijd aan de Urkervaart.

Bij aankomst op de visplekken was het voor veel vissers erg aanpassen door de moeilijk bereikbare plekken. Met een klein beetje aanpassen en hulp kon toch iedereen hun spullen opbouwen en kon de wedstrijd op tijd beginnen. de eerste twee uur werd er matig gevangen maar naar twee uur viel het echt helemaal stil en was het schrapen voor een visje.

Sophie wist echter een half uur voor het einde van de wedstrijd een hele mooie brasem te vangen.
Mede hierdoor kon zij aan het einde van de wedstrijd totaal 1500 gram aan te bieden wat genoeg was voor de eerste plaats en dus het behalen van het Federatief kampioenschap U15 Oost Nederland.
Een mooi resultaat voor dit talent uit Zutphen.

Een mooie beker en een envelop was een mooi deel van haar prijs.
Het mooie delfts blauwe bord krijgt zij nog opgestuurd

Sophie van harte gefeliciteerd .

 

Ook Rick Sikking viel deze wedstrijd in de prijzen.
Hij wist een mooie derde plaats te behalen in de U15.
Rick wist vijf visjes te vangen met een totaal gewicht van 240 gram.

Voor deze beide visser geld dat dit hun tweede grote wedstrijd was en voor beide een hele mooie ervaring.
Dan ook nog beide in de prijzen vallen is echt helemaal top.

 

 

 

Op deze vissers kunnen wij als vereniging trots  zijn en nog meer mooie prijzen mogen winnen.
De trots coaches:

Luuk Sikking en Jeroen Kanon.

 

JEUGD VIS CURSUS

De jeugd afdeling van HSV Ons Belang gaat in 2022 weer een jeugdviscursus organiseren.
We willen deze cursus de jeugd wegwijs maken in de basis van het vissen met de vaste hengel.
De cursus is voor de jeugd t/m 14 jaar ( jongens en meisjes).

Wat willen wij de jeugd gaan leren:

  • het maken van een tuigje.
  • het leren maken van lokvoer.
  • het maken van knopen die nodig zijn.
  • het leren onthaken van een vis ( bij inslikken van haak).
  • het omgaan met de vis en de natuur.
  • enz enz

Wat zijn de kosten.
Deelname  aan de cursus  is GRATIS

DATUM TIJD LOCATIE Adres
Woensdag 6 april 2022 18:30 t/m 20:15 uur Clubgebouw Govert Flinckstraat 1B
Woensdag 20 april 2022 18:30 t/m 20:15 uur Clubgebouw Govert Flinckstraat 1B
Woensdag 4 mei 2022 18:30 t/m 20:15 uur Clubgebouw Govert Flinckstraat 1B
Woensdag 18 mei 2022 18:30 t/m 20:15 uur Viswater Volgt

Wil je deelnemen aan de cursus geef je dan op.

Jeroen Kanon  ( jeugdleider )  tel- 06-21899562
kanon.jeroen@gmail.com
jeugdvissenonsbelang@gmail.com

Download hier de flyer.

 


Prijsuitreiking en steur vissen jeugd.

Zaterdag 16 oktober was het dan zover, de prijsuitreiking van de jeugdcompetitie van 2021. Het waren vijf mooie wedstrijden met niet altijd evenveel vis. Toch konden wij spreken van een leuke gezellige competitie.

De prijsuitreiking hebben wij gehouden bij de Witte Wieven in Zwiep. Hier zijn we eerste gaan vissen op steur wat bij de kinderen en ouders in zeer goede aarde viel. Onder leiding van Rob Driessen uit Lochem werd er op dit water alleen maar gevist met een vaste hengel van 4 meter. Dit voorzien van elastiek en een weerhaak loze haak met een stukje kaas als aas en pellets als voer werd er leuk steur gevangen. De lengtes van de steuren varieerde van 30 t/m 70 cm .

Het was erg leuk om te doen en de meeste steuren werden gevangen door Soon-To met een totaal van 6 stuks. Voor hem had rob Driessen een hengel beschikbaar gesteld als extra prijs voor de meeste steur.

Na het steur vissen hebben we gezellig met alle kinderen en ouders een patatje gegeten met een lekke snack er bij en was het tijd voor de prijsuitreiking. Jeroen had gezorgd voor mooie prijzen en omdat niemand nog wist wie de winnaar van de competitie was ,was het speculeren wie er met welke prijs vandoor zou gaan. Alle kinderen kregen een medaille en de nr 1 t/m 3 kregen ook nog een mooie beker.

Dan hieronder de uitslag.

1 Nik        – 13 pnt – 505 cm                           5 Soon-To – 29 pnt – 108 cm

2 Sophie  –  16 pnt – 363 cm                          6 Jaden       – 30 pnt – 123 cm

3 Rick       –  17 pnt – 638 cm                          7 Thijs         – 32 pnt –   59 cm

4 Johan   –   17 pnt – 370 cm                         8 Diederik   – 35 pnt = 104 cm

De totaal lengte die er gevangen is is  22,270 meter wat een mooie prestatie is. DE grootse vis is gevangen door Rick met een brasem van 36 cm. Hiervoor kreeg hij een mooi standaard  met een visser erop.
Nadat alle prijzen waren uitgereikt werd het weer tijd om naar Zutphen af te reizen.

Alle vissers en ouders bedankt voor deze geweldige middag. Rob Driesen bedankt voor het mogelijk maken om te komen vissen in Zwiep . ( het was echt geweldig). Living hengelsport en more bedankt voor een gelaagd jaar voor de jeugd en het beschikbaar stellen van de prijzen. Hengelsport Hennie kruidenier bedankt voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

HSV Ons Belang bedankt voor het vertrouwen in de organisatie.

Groeten
Brandon en Jeroen

 


Verslag Jeugd vis cursus 2021.

Ook dit jaar heeft de jeugd afdeling van HSV ons belang weer een jeugd vis cursus gehouden. Met tien opgave’s gingen we met veel goede moed de eerste cursus avond in. Helaas maar vijf kinderen die er ook daadwerkelijk waren maar dat mocht de pret niet drukken.

We begonnen deze avond met een algemene uitleg over vissen en wat er al niet nodig is een even lekker te gaan vissen. Er waren diverse hengels en andere spullen uitgestald om te laten zien wat je nodig hebt om een tuigje te maken / voer te maken enz enz. Ook had Brandon Kanon zijn wedstrijd set neergezet om te laten zien wat je nodig hebt tijden de grote wedstrijden.

Het tweede gedeelte zijn we bezig geweest met het maken van knopen. Want hoe kun je een tuigje of onderlijntje maken als je de knopen niet kent. We begonnen met de dubbele lus knoop en dit ging iedereen met wat hulp van Brandon en Jeroen redelijk snel goed af. Hierna verder gegaan met het leren aanzetten van een haakje.

Dit was aan het begin voor een aantal vissertje toch wel moeilijk maar aan het eind van de avond is het iedereen wel gelukt. Twee cursisten konden de haakknoop al  maar deze kregen de opdracht om een haakje 20 en 22 aan de lijn te maken.
Met enige oefening is dit deze jongens gelukt.

De tweede avond stond in het teken van het maken van een tuigje. Door Jeroen werd uitgelegd en laten zien dat er verschillende soorten en maten dobbers zijn. Tevens liet hij zien waar welke dobber het beste gebruikt kan worden.

Alle kinderen kregen alle maal een mooie dobber en een tuigplankje met vijf meter snoer erop. Hierna de dobber aan de lijn maken en het lood monteren. Dit werd een lastig karweitje door de erg kleine loodjes die we eraan gingen maken.

Tussentijds steeds weer even de dobber in de pijlkoker laten zakken om te kijken of de dobber al goed stond en dan weer loodjes toevoegen of verwijderen. Als de dobber goed stond was de keus om te kiezen om er een haakje aan te maken of een lusje voor een onderlijntje. Het was een mooie enerverende avond met zeer tevreden Vissertjes.

De derde en laatste avond hadden we twee leuke items om te doen. De eerste was onder leiding van Brandon het onthaken van een vis. Hiervoor hadden we kunstvisje en lijntjes met een haakje eraan.

Ook het onthaken van een vis die de haak heeft ingeslikt kwam aan bod. Hiervoor kregen alle kinderen een key cord met haken steker die ze ook mochten houden. Na enig oefenen kregen alle vissertje het voor elkaar om een vis op de goede manier te ont haken.

Het tweede item deze avond was het maken van lokvoer. Eerst werd er uitgelegd door jeroen dat er heel veel verschillende soorten voer op de markt zijn. Het door ons gebruikte voer was het voorn voer van evezet. Dit was geheel belangeloos gesponsord  door LIVING HENGELSPORT en MORE uit Zutphen.

Jeroen had al wat voorbereid om te laten zien wat de werking is van het voer en daarna werd er lekker zelf voer gemaakt. Steeds een beetje meer water erop tot je een goede bal kon maken die goed in elkaar bleef zitten. Hierna het voer nog even door de zeef om het af te maken en in een zakje doen om het mee te nemen naar huis.

Aan het einde van deze laatste avond kregen alle deelnemers nog een leuke gevulde goody bag met spulletjes die je nodig hebt als je gaat vissen. Tevens nog een zakje voer die gesponsord werden door Living hengelsport en More uit Zutphen. ( DANK JE WEL)

Na deze derde en laatste dag zijn we nog een avondje gaan vissen aan het Rondeel. Met vier kinderen die mee visten werd het een leuke en gezellige avond. De kinderen lieten zien dat de cursus leerzaam is geweest. Zo kon je zien dat er goed werd onthaakt en ook de hakensteker op de goede manier werd gebruikt.
Met een totaal aantal van 22 vissen was dit een erg leuke avond.

Dit gaan we  zeker vaker doen om de vissers enthousiast te houden.

Namens de organisatie,
Brandon en Jeroen