Nieuws en mededelingen

Uitslagen Jeugdwedstrijden

In de maand oktober hebben wij naast de jeugdviscursus ook nog een jeugd viscompetitie gehouden. Er waren vier wedstrijden gepland, maar door de corona perikelen hebben wij er maar drie kunnen vissen.
Toch kunnen wij spreken van drie zeer leuke wedstrijden met een deelnemers aantal van acht vissertjes. We begonnen met zes vissertjes, maar er kwamen er nog twee bij in de tweede en derde wedstrijd. Er is leuk gevist en alle drie de wedstrijden heeft iedereen vis gevangen. De grootste vis werd gevangen in de tweede wedstrijd door Johan en was een mooie brasem van 35 cm. Er werd op lengte gevist er is een totaal van 11,39 cm aan vis gevangen.

Omdat we met de corona zaten was het niet mogelijk om als groep een prijsuitreiking te doen. Daarom zijn Jeroen en Brandon bij alle vissertjes langs geweest om hen allemaal een verdiende prijs uit te reiken . De nummers 1 t/m 3 hebben allemaal een beker mogen ontvangen en voor de grootste vis was een standaard beschikbaar.  Voor alle vissertjes was er ook een hengel als prijs wat bij iedereen erg goed werd ontvangen.

Hierbij  de uitslag van de competitie

1e  Luuk     –  8 punten –  208 cm                          5e  Jop          –  13 punten  –  132 cm

2e  Rick      –  9 punten –  214 cm                          6e  Johan      –  15 punten  –  117 cm

3e  Justin   –  9 punten –  170 cm                          7e  Soon-To  –  17 punten  –    98 cm

4e  Lamar  -13 punten – 157 cm                          8e  Matissse –  22 punten  –    35 cm

 

 

Wij als organisatie willen alle Vissertje heel erg bedanken voor een paar mooie wedstrijden. Ook alle ouders bedankt voor de support aan de kinderen en de erg leuke reacties die wij mochten ontvangen.  Wij hopen jullie volgend jaar weer te zien op de cursus en bij de wedstrijden. T.Z.T. volgt er een planning met informatie voor het seizoen 2021.

Ook bedanken wij Living hengelsport & more Zutphen voor het beschikbaar stellen van het voer voor wedstrijd 3, Hengelsport Hennie Kruidenier Haaksbergen  voor de mooie prijs voor de prijzen en H.S.V. Ons belang  Zutphen  voor de steun waar nodig .

Groet en tot volgend jaar
Jeroen en Brandon

 

Jeugd cursus  2020

Door de corona crisis was het voor de jeugdcommissie niet mogelijk om in het voorjaar een jeugdcursus te organiseren. Om toch iets voor de jeugd te gaan doen hebben wij als nog in september  een cursus  gehouden. Deze cursus ging over drie woensdag avonden en het was erg leuk om te geven. De cursus avonden stonden onder leiding van Jeroen Kanon en Jeugd visser van ons belang Brandon kanon.

De eerste avond gingen we van start met vier kinderen. Het eerste waar we het over hebben gehad is het materiaal wat nodig is om mee te gaan  vissen. De nadruk lag deze cursus op de basis van het vissen met de vaste stok. Daarna een stukje over hoe / wat / waar over de vis. Dit werd uitgelegd aan de hand van  plaatjes met vissen.  

Hierna zijn we bezig gegaan met het maken van een vis tuigje. Na een dobber aan de lijn te hebben gemaakt moest er nog lood aan de lijn gemaakt worden. Hierin werd uitgelegd dat je het beste meerder loodjes aan de lijn kan maken zodat je meer met je lood kan spelen tijdens het vissen. De grootse uitdaging deze avond was wel het aan de lijn maken van de haak. Dit bleek erg moeilijk en de cursisten konden het oefen materiaal meenemen om thuis te oefenen. Teven de cursisten uitgelegd om een goede knoop te maken om een onderlijntje aan de lijn te maken.

De tweede avond hadden wij ook twee onderdelen op het programma staan. Deze avond hadden wij geen vier maar zeven kinderen wat een mooie avond werd. Eerst even een klein beetje herhalen van de vorige avond en daarna de groep in twee gesplitst. 

De ene groep ging met Jeroen voer maken en de tweede groep ging met Brandon leren een vis onthaken. Met het voer maken werd geleerd dat je het voer in meerdere keren moet nat maken en hoe het voer aan het eind moet zijn. Daarna het voer gezeefd en in zakjes gedaan om mee te nemen naar huis. Tijdens het onthaken werd er gebruikt gemaakt van oefen visjes. Hier kon je de haak voor in de bek doen maar ook achter in de keel.
De haak voor in de bek was niet zo heel moeilijk maar een haak achter in de keel was naar een korte uitleg door allemaal goed te doen. Voor alle kinderen was er een key koord met hakensteker die zij ook mee mochten nemen  naar huis. 
Een leuke en leerzame avond.

De derde en laatste avond zijn wij samen gaan vissen in Warnsveld bij het water met het eilandje. Brandon en Jeroen waren al vroeg aan het water om alles voor te bereiden en zelf hun spullen op te bouwen. Tegen 18:30 uur waren alle kinderen aanwezig en zijn we gestart met de uitleg over het uitpeilen van de diepte van het water. Jeroen en Brandon legden dit uit met hun eigen spullen en hierna pakten alle kinderen een hengel en gingen zij zelf uitpeilen. Toe alle kinderen de hengel goed hadden uitgepeild was het tijd om te gaan vissen.

Jeroen had aas en voer meegenomen en voerde op alle stekken en beetje om de vis te lokken. Er werden al snel enkele kleine baarsje en voorntjes gevangen wat leuke reacties gaf bij de kinderen. Alle kinderen ook nog even op de koffer en met de hengel van Jeroen gevist en alle kinderen vingen toen een visje. Aan het einde van deze avond kregen alle kinderen nog een koffertje met  het basis materiaal wat nodig om te gaan vissen van HSV Ons Belang. 
Dit werd erg enthousiast ontvangen.

Na een dank woord van Jeroen was het al weer 20:00 geweest en tijd om te gaan opruimen. Volgend jaar gaan wij zeker weer een cursus organiseren.
Namens de organisatie Bedankt voor de deelname.

Groeten
Brandon en Jeroen